RX Tüyap ve AİMSAD iş birliğiyle 19-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen WoodTech Fuarı, sektördeki en son teknolojik gelişmelerin sergilendiği ticari bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü. Fuar, ağaç işleme makineleri üreticileri, tedarikçileri ve endüstri profesyonellerini bir araya getirerek sektördeki en son teknolojileri ve inovasyonları sunma fırsatı tanıdı. Otomasyon, veri analitiği ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarındaki yenilikler, fuarın odak noktalarından biri oldu.
10 salonda düzenlenen fuarda; orman, tomruk ve kereste ürünleri için makine ve ekipmanları, ağaç işleme makinesi ve ekipmanları, yüzey işlem makine ve ekipmanları, ambalajlamada kullanılan makine ve ekipmanları, konveyör, taşıma, depolama ekipmanları, kesici takım, tutucu takım ve diğer ekipmanlar, toz toplama, havalandırma ve filtre sistemleri, kurutma fırınları, emprenye sistemleri ve enerji kazanları, endüstriyel ve sektörel yazılımlar bir arada sergilendi.
RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, fuarın 2022 yılına göre yüzde 30 oranında büyüme gösterdiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel dönemde, Woodtech Fuarı'nı 36. kez düzenlemekten dolayı gurur duyduk. Fuarımız 2023’te 320’den fazla firma ve firma temsilciğine ve 1000’e yakın makineye ev sahipliği yaptı. Türkiye dahil 98 ülkeden 3.881’i uluslararası ziyaretçi olmak üzere 22.381 ziyaretçiyi ağırladı. 300’den fazla uluslararası VIP alım heyeti de fuar için İstanbul’a geldi. 2024 yılında 12-16 Ekim tarihlerinde kapılarını açacak fuarımızda hem uluslararası ziyaretçi sayısında hem de ticaret hacmimizde en az yüzde 20 oranında artış hedefi koyduk” dedi.
2024'e Doğru: Ağaç İşleme Makineleri Sektöründe Beklentiler ve HedeflerDijitalleşme, otomasyon, sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve inovasyon hedeflerini merkeze koyarak ilerleyeceklerini belirten Öner, 2024 ve sonrası için sektöre ilham verici bir vizyon kazandırmaya devam edeceklerini ve ağaç işleme makineleri dünyasında geleceğin standartlarını WoodTech Fuarı’nda belirleyeceklerini ifade etti.
“2024 yılında, ağaç işleme makineleri sektörünün global pazarlarda daha fazla genişlemesi bekleniyor. Yeni pazarlara giriş, uluslararası iş birlikleri ve ticaret anlaşmalarıyla sektördeki büyüme ivmesinin sürmesi hedefleniyor. Sektörün büyümesini, iç piyasadaki talep artışı ve ihracatın devam etmesi gibi faktörlerin destekleyeceğini öngörüyoruz. Sektörün 2024 yılı hedefleri arasında; ihracatın arttırılması, yeni pazarlara açılması ve yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesi yer alıyor. Sektör, bu hedeflere ulaşmak için Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vermeyi ve teknolojiyi yakından takip etmeyi planlıyor.
Ağaç işleme makineleri sektörü, Türkiye ekonomisinin önemli bir dinamosu olmaya ilerleyen yılarda da devam edecek. Sektörün büyümesi, istihdam ve ihracat artışına WoodTech Fuarı’mız vasıtasıyla katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.